KURZUS: Mérnöki kémia
MODUL: III. modul
13. lecke: Ipari technológiák kémiai alapjai I.
A 13. lecke célja: alapvető ipari, élelmiszeripari technológiák bemutatása. | ||
Követelmények: a 13. leckéhez tartozó anyag az oktató által kiadott tananyagban található. | ||
A tananyag elsajátításának becsült időszükséglete: kb. 1 óra. | ||
A leckében előforduló kulcsfogalmak: műanyagipari termékek előállítása, kőolajipari termékek előállítása, fémek előállítása, sörgyártás. |
Önellenőrző kérdések a 13. leckéhez | |||||||||
1. Jelölje meg a műanyagipari előállítási folyamatot az alábbiak közül!
![]() | |||||||||
2. Mi szükséges az acélgyártás során a Siemens-Martin kemence üzemszerű, szabályos működéséhez?
![]() | |||||||||
3. Melyik nyersanyag felelős a sörgyártás során a keletkező termék keserű ízének kialakulásáért?
![]() | |||||||||
4. Melyik vegyület adja a sörösüveg barna színét?
![]() |