KURZUS: Élelmiszer-kémia
MODUL: I. modul
Modulzáró kérdések
1. Savas kémhatást okozó ion:
| |||||||||||||
2. Mi a termálvíz?
| |||||||||||||
3. Mennyi kristályvizet jelentenek az alábbiak? tetrahidrát, heptahidrát, dihidrát,dodekahidrát
| |||||||||||||
4. Melyik a nitrogén elektronszerkezete?
| |||||||||||||
5. Melyik egy létező vízmolekula?
| |||||||||||||
6. Az alábbiak közül melyik anyag higroszkópos?
| |||||||||||||
7. Ha egy oldat pH=3, akkor a pOH mennyi?
| |||||||||||||
8. Mi a kritikus vízaktivitás?
| |||||||||||||
9. Mit nevezünk ásványvíznek?
| |||||||||||||
10. Mivel mérjük a víz vezetőképességét?
| |||||||||||||
11. Egy 100kg-os ember átlagos nátrium tartalma:
| |||||||||||||
12. Mi nem jellemző a káliumra?
| |||||||||||||
13. Nemfémes makroelemek:
| |||||||||||||
14. Esszenciális mikroelemek:
|