KURZUS: Élelmiszer-kémia

MODUL: Előszó

Tanulási útmutató

A tantárgy célja: Az élelmiszerek kémiájának, biokémiájának és analitikájának megismertetése. Gyakorlat keretein belül megtanuljanak kimutatni bizonyos anyagokat, megismerkedjenek az élelmiszerek alapanyagainak tulajdonságaival.

A kiadott tananyag tartalma: A kurzus 9 leckét tartalmaz, minden modul végén önellenőrző kérdések találhatóak, melyek segítséget nyújtanak, hogy sikerült-e elsajátítani a tananyagot. A leckék végén levő 10-15 kérdéses modulzáró minősül a gyakorlatok előtti beugrónak. Az egyes leckék végén találhatók az adott gyakorlatok leírásai, melyeket be kell vezetni a jegyzőkönyvekbe.

Tankönyvek, tananyag

Kötelező tananyag az elméleti feladatok megoldásához:

Csapó János - Csapóné Kiss Zsuzsanna: Élelmiszer-kémia. Mezőgazda Kiadó, 2003

A kurzus teljesítésének feltételei és értékelés:

  • A gyakorlatra való bejutás feltétele az adott modulzáró 80%-os kitöltése.
  • Gyakorlatról hiányozni maximum 2 alkalommal lehet, egy pótlási lehetőséggel. Aki ennél többször hiányzik nem jogosult az aláírásra.
  • A kurzus értékelése aláírás, melynek feltétele a gyakorlatok 80%-án való részvétel, valamint a jegyzőkönyvek megfelelő kiértékelése.

Készült az Intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében a Széchenyi István Egyetemen - EFOP-3.4.3-16-2016-00016, a B.3. Agrár képzési terület fejlesztéséhez hozzájáruló további tevékenységek alprojekt keretében.