KURZUS: Élelmiszer-kémia

MODUL: IX. modul

Modulzáró feladatok

1. Mit használunk csomagolásra?
DDT
PCB
PAH
PES
2. Mely csomagolóanyag áll ellen zsírnak?
PS
PVC
PA
PS
3. Melyik ciántartalmú glikozid?
szolanin
fazin
ricinin
amigdalin
4. Mi található a burgonyában?
szolanin
fazin
ricinin
tomatin
5. Mely egy nem létező aflatoxin változat?
G1
M2
B1
C2
6. Mit jelent az antinutritív?
csomósodásgátló
felszívódásgátló
korróziógátló
nem légáteresztő
7. Detergenseknek milyen csoportja nincs?
nemionosak
amfoterek
térhálósodó
kationaktívak
8. Melyik nem egy műanyagelőállítási folyamat?
polikondenzáció
poliaddíció
polimerizáció
polielimináció
9. Mely inszekticid nem káros a méhekre?
paration
metoxiklór
endoszulfán
DDT
10. Melyik baktériumtoxin?
pszilocibin
sztafilokokkusz toxin
patulin
ochratoxin