Programozóverseny, 2012.

szabályok | jelentkezés | eredmények | feladatok

A Matematika és Számítástudomány Tanszék pénzdíjas programozóversenyt rendez a SZE nappali és levelező tagozatos hallgatói számára.


Szabályok

  1. A versenyben a SZE nappali és levelező tagozatos, BSc illetve MSc szakos hallgatói vehetnek részt.
  2. A versenyzőknek a igazolniuk kell a személyazonosságukat valamint hallgatói jogviszonyukat a SZE-vel.
  3. A versenyben egyének indulnak, csapatok nincsenek.
  4. Tetszőleges programozási nyelvet és fejlesztőeszközt lehet használni.
  5. A feladatok olyan jellegűek, bemeneti fájlból kimeneti fájlt kell előállítani. A versenyzőknek a kimeneti fájlokat, valamint a kimeneti fájlokat előállító programok forráskódját kell beadniuk.
  6. A versenyzők kiértékelése a kimeneti fájlok alapján történik.
  7. A szervezők törekednek arra, hogy a holtverseny esélyét minimalizáló kiértékelési szabályokat alkalmazzanak. Ha mégis holtverseny alakul ki az első három helyezés valamelyikén, akkor a pénzdíj holtversenyben érintett része egyenlő arányban kerül szétosztásra a holtversenyben érintett versenyzők között.*
  8. Egy megoldás akkor számít értékelhetőnek, ha a kiértékelési szabályok szerint nullánál több pontot ér. Pénzdíjra csak az értékelhető megoldást benyújtó versenyzők jogosultak. A szervezők törekednek arra, hogy az értékelhető megoldáshoz szükséges minimumszint alacsonyan legyen.
  9. A szervezők asztalokat, székeket és áramot biztosítanak a versenyzők számára. Számítógépről és minden egyébről a versenyzőknek kell gondoskodniuk.
  10. A versenyben fel lehet használni segítségként könyveket, jegyzeteket illetve a saját számítógépen található fájlokat. A verseny megkezdése után semmilyen új segédanyagot nem lehet behozni.
  11. A verseny során tilos az internet és a mobiltelefonok használata, valamint bármilyen külső segítség igénybe vétele.
  12. A szabályok megszegése azonnali kizárással jár. A szabályszegés megtörténését a versenyigazgató állapítja meg.
* Ha az 1. helyen legalább 3-as holtverseny alakul ki, akkor az 1., 2. és 3. díj összege egyenlő arányban kerül szétosztásra az 1. helyezettek között. Ha az 1. helyen 2-es holtverseny alakul ki, akkor az 1. és 2. díj összege egyenlő arányban kerül szétosztásra az 1. helyezettek között, a 3. díjat pedig a 3. helyezett kapja (2. helyezett ilyenkor nincs). Ha a 3. helyen is holtverseny alakul ki, akkor a 3. helyezettek egyenlő arányban osztoznak a 3. díjon. Ha az 1. helyen nincsen holtverseny, és a 2. helyen holtverseny alakul ki, akkor a 2. helyezettek egyenlő arányban osztoznak a 2. és 3. díj összegén. Ha az 1. és a 2. helyen nincs holtverseny, és a 3. helyen holtverseny alakul ki, akkor a 3. helyezettek egyenlő arányban osztoznak a 3. díjon.

Jelentkezés

A versenyre előzetesen jelentkezni kell, a gtakacs@sze.hu címre történő email küldésével. A jelentkezési időszak a verseny előtt 3 nappal, április 11-én zárul. A jelentkezéshez a következő adatokat kell megadni:


Eredmények


© 2012 by Takács Gábor